Wednesday, December 7, 2011

i love u ♥

i love u
waaahh salam petang..petang kan??
eza rasa macam ada masalah mengenal waktu haha (^_^)v
.....
tadi alang2 dah habis edit gambar
time tak ada kerja la 2...eza pergi ambil pic keychain eza...keychain ni comel...
kalau couple2 pakai comel la..tapi eza singlekan...so pakai sorg2 je la hehe
ni yang perempuannya punya...yang lelakinya ada dekat orang lain
siapa orangnya tak perlu tahu la kan??
"eza harap dia simpan baik2, walaupun eza dengan dia tak ada apa2"
sayang keychain ni walaupun murah tapi kalau dia dah tak simpan nak buat macam mana kan?
terima je lah hehe
.....
eh jap2..tadi nak cakap pasal lain kalau tak silap?? ni dah lain topic ni haha
okeyh2..kenapa eza tiba2 pula tulis i love u dekat atas tu??
sebenarnya eza rasa macam dah lama tak say i love u kat seseorang hehe
last bulan 8 kalau tak silap...lepas tu dah tak ada dah..last say dekat someone special
time tu je la dia special...sekarang dah tak ada yang special hehe
now eza say i love u dekat mak je hehe
"i love u...i love u more....i love u damn much"
ha...tu ayat yang eza suka sebut...hehe macam tak ada ayat lain je nak sebut kan??
  • aku cinta padamu~malay
  • wo ai ni~chinese
  • saranghaeyo~korean
  • aishiteru & Anata ga daisuki desu~japanese
  • Mahal kita~tagalog/filipino
  • Aloha Au Ia`oe ~hawaiian
  • Ana behibak (to male) ~arabic
  • Hum Tumhe Pyar Karte hae ~hindi
  • Nan unnai kathalikaraen~tamil
ha banyak lagi..tapi tak larat nak listkan
lepas ni nk belajar sebut..walaupun sekarang tak pandai sebut sampai tergeliat lidah hehe
belajar2..nanti ada pakwe baru senang sikit haha
tak ada segan2 nak cakap sebab dia pun tak faham..kita je yang faham hehe
sudah petang..time mengundurkan diri
bubye semua..Ya tebya liubliu all...hehe ni bahasa russian taw
(^_^)v

blog ku buruxx (^_^)v

salam sayang (^_^)v
sekarang time tak ada kerja..bosan gila ni....!!

tak tahu pe nak buat...aiya!!
dolan2 kat blog orang...mencari blog2 cute

suka tengok...tapi aku tak suka tengok blog sendiri...hancuss....!! gggrrr (>.<)v
aku sangat pemalas nak design2 nak edit2 blog sendiri haha
ada yang sudi membantu untuk mencantikkan blog aku
tapi di tolak mentah2 ..kesian budak tu
akak bukan tak nak edit...tapi nanti akak akan jadi pening tengok blog akak dah berubah
dari si buruk rupa....bertukar ke indah rupa..haha
tak maw..tak maw!!

biar lah sakit mata memandang blog usang ni..uhuk
siapa nak sakit mata tengok je blog aku..confirm esok mata tak boleh buka haha
okeyh....stop2...continue meng'edit' gambar (^_^)v
bubye..

Saturday, December 3, 2011

abe oh abe.. =)


salam tengah hari (>.<)v
nasihat "abe" saya...!! hehe
.........................
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
"tak payah nak bercouple, eza masih muda.study dulu. cari kerja, lelaki kat luar tu semua tak boleh di harap..dia orang akan janji macam2 tapi dia orang tak kan tunaikan... jangan percaya janji2 macam tu..dia orang pun tak kerja lagi, dah janji macam2...walaupun abg lelaki, tapi tak salah kot abg cakap cam ni...lain kali cari la lelaki yang dah berkerja...dah ada duit sendiri...tapi sebelum couple kena bawa dia jumpa abg...abg nak abg warning kat dia" hehehe
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
.....................
kenapa "abe" saya yang non muslim pun boleh cakap macam ni??
im proud of u "abe"
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  eza like "abe" banyak2....hehehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
eza tak tahu "abe" orang mana..asyik cakap ganu ja..hahaha
sana la kot (^_^)v

Thursday, December 1, 2011

hatiku berbicara 6 ♥

salam
pagi.....ke tengah hari?? mana2 lah kan?? hehe
....................................
...............
okeyh pagi ni eza try check keputusan tawaran ke I___ untuk sesi januari 2012
try check and eza dapat tawaran dari I___
TAHNIAH
Nur Izzati Binti Amir Hamzah
931104-10-____
anda ditawarkan Sijil Teknologi Fotografi
di I___ P_____
waahh hulu selangor betul2 tu eza dapat hehe
tapi tempat dia memang cantik..memang akan terpukau dengan pemandangan kat situ
udara dia memang serious nyaman...segar
hari tu pergi usha2 tempat dia kebetulan ada hal penting yang nak di uruskan
kat pejabat daerah kat situ...belum sampai waktunya lagi menyimpang la kejap dekat situ
tengok2 tempat haha (hati ku terpaut pada pemandangan di situ)
memang minat gila2 photography
tapi sijil je la.....yang before ni dapat Dip.Islamic Banking kat PSIS
dekat I___ tu eza ada mohon photography, bakery and 1 lagi pe ntah
...............................
...........
sekarang ni eza dalam dilema sama ada nak pilih si SIJIL atau si DIP
lau sijil confirm tak beban hutang...dapat elaun..and banyak lagi keistimewaannya
tapi lau dip. eza beban dengan hutang...eza takut nanti akan menyusahkan family
family susah...kalau buat pinjaman kena fikir gak masa depan apa akan berlaku
kalau keluar2 tak ada kerja...macam mana eza nak bayar hutang tu semua??
sekarang kerja pun susah
macam akak cakap kawan dia ambil banking keluar2 tak ada kerja and sekarang kerja Imigresen
 aiyak...manyak fening ma......!!
...................................
...............
mama cakap.."baik ambil I___, tak ada beban hutang...............(tak ley ckp)" sian mama eza =)
abang lak cakap; "kalau ambil dip, pluang cerah sikit nak kerja...dapat govermnt ok la"
makcik 1st cakap.." ambil dip. dari sijil....peluang cerah"
makcik 2nd pula berkata : "ambil je sijil...sian mak kau..kau belajar kemahiran, keluar confirm ada kerja..photogrpher byk duit taw..."
dan banyak lagi kata2 mereka hehe
............
eza betul2 dalam di lema...DIP eza tak boleh bawa sebab ada account..eza pun tak ambil account
SIJIL memang eza tak ada asas pun....tapi insyaallah boleh bawa
adoi..lau dulu senang ada orang tolong pilih yang mana 1 yang elok
sekarang dah tak ada...
permulaan december 2011 yang memeningkan
(^_^)v

Saturday, November 26, 2011

for u "engineer"... ♥

kenapa mesti menipu kalau nak kawan dengan seseorang??
..........................................
aiyo, saya bukan materialistik la....
saya tak pandang duit awak
saya tak tengok kereta apa awak pakai...saya tak tengok rumah awak atau apa pun
kalau nak menipu pun awak engineer agak2 la...

nak menipu awak tu anak dato' pun agak2 la
saya kenal gak orang yang kaya dari awak....anak tan sri...kerja pun best dari awak
tapi tak de la dia menunjuk yang dia tu orang kaya...hadoi!!
susah sangat orang sekarang ni
tak cermin dulu sebelum cakap

saya nak kawan dengan budak2 tu pun saya cermin dulu diri saya taw??
istighfar la wahai kaum adam....
saya menunggu awak mengaku kat saya


Mr.XX cuba baca ♥

selamat pagi...assalammualaikum
(^_^)v
......................................
ok, hari itu ada orang tanya kat saya pasal ex...siapa?? biarlah di rahsiakan...kenalkan dia sebagai Mr.XX
.
Mr.XX; "kenapa u tak sedih bila u hilang dia?? u tak menangis ke??"
.
Me; "aiyo, kenapa mesti sedih?? dia bukan hubby i..dia bukan family i..dia hanya pegang tittle boyfriend untuk sementara je..dia hak milik family dia..bukan hak milik i...lagi pun dia bukan untuk i seorang, untuk orang lain juga...tak layak kot kalau i cuba rampas dia dari sesiapa.."
.
Mr.XX; "tapi u mesti gak pertahankan, sebab u dengan dia 2 tahun lebih..macam i, ex girl i tu yang curang..contact mamat lain tanpa pengetahuan i..maybe time tu dia tak couple, tapi lepas je i clash dengan dia...terus couple dengan mamat tu..."
.
Me; "2 tahun lebih pun tak de makna la...kalau Allah dah tetapkan dia untuk orang lain, dia tetap untuk orang lain..bukan untuk i...lagi pun i tak suka ambil hak orang ni...tak pernah ada dalam sejarah couple i, i rampas hak orang...i pernah cakap kat dia...kalau dia dah ada orang lain, tinggalkan i..i tak suka di dua kan...lepas ni i nak jodoh i kalau boleh family carikan hahaha"
.
Mr.XX; "u memang girl yang pelik!! macam.......................................(tak payah nak tulis lagi, biarlah aku je tahu hehe)"

...............................................
........................
uiks...mamat ni suka cakap aku pelik..!!
pe yang pelik sangat?? dah aku ni jenis orang yang tak suka berkongsi...sejak dari kecil lagi hahaha..aku memang kedekut....!! nak tahu tanya mak aku hehe
~aku tak perlu menangis sebab lelaki~

~aku tak perlu bergaduh sebab lelaki~
~aku tak perlu berebut sebab lelaki~
~sebab lelaki tu bukan hak milik aku~

~sebab lelaki tu bukan family aku~
~sebab lelaki tu bukan hubby aku~
tak perlu aku nak buat semua tu selagi dia tak ada kaitan dengan family aku
hanya orang bodoh akan buat semua tu...faham x Mr.XX??
apa2 pun aku tetap sayang ko Mr.XX...sayang macam abang je hehe
(^^,)v

Wednesday, November 23, 2011

Tentang Dhia ♥

now layan Tentang Dhia
suka tengok part dia kat sekolah tu je
sekolah aku....teringin nak masuk sekolah balik
zaman2 aku bergaduh dengan budak2 dulu
best nya la huhu
.................................................
.....................
cantik pula pemandangan dia
tapi kenapa aku g tempat dia tak cantik??
edit je lebih tu hahaha
okeyh.....layannnnnnnnn
(^^,)v

♥ my+big+family

ni la baby gula2 kapas
dia putih...tp d sebab kan fon aku yang murah gambar nampak tak cantik hahaha
and more photo fatin nur hannan (rasanya betul la kot nama dia)
~budak belakang tu abaikan~
she so cute right??
like gula2 kapas...love it hahaha
si pengantin
abang firdaus and my new cousin kak nadiah (a.k.a) kak da
wan dan rumah usangnya
(time ni wan tengok akak panjat pokok rambutan)
abaikan apa yang anda nampak
focus pada rumah saja
rumah tu cantik kn? tapi sayang dah tak boleh duduk
....................................
tu je gmbr yang boleh di tayangkan dan hanya tu gambar yang aku sempat ambil
.........................................
..................
bubye (^^,)v

Tuesday, November 22, 2011

untuk si dia

hati aku bukan untuk insan yang bernama lelaki lagi..!!
pergi la jauh2
aku tak boleh terima kau IH
memang kita senasib
aku tahu..tapi jangan pancing aku sebab tu je
bila saya kata TIDAK...tu makna nya TIDAK la
hati saya dah di kunci untuk tidak menerima lelaki perosak wanita
biar lah budak tu yang terakhir
aku tak nak ulang kesilapan lalu...dengan kau...dia ...atau pun sesiapa je
terima kasih ambil berat pasal aku
............................
untuk abg AK
eza terkilan tak dapat jumpa abg masa kenduri
ur parents je datang (mak cakap la)
eza tak nampak lak
btw eza harap abg baca ni
eza tak boleh nak sayang sepupu eza sendiri macam bf eza
walaupun kita sepupu yang tak de kaitan darah
ramai lagi orang lain ye abg
eza tetap sayang abg
jangan risau (^^,)v

kampung?? Negeri sembilan sudah...part2


3rd days..!!..bersiap menempuh hari paling penat!! KENDURI my abang sepupu...awal pagi pergi semata-mata nak siapkan hidangan untuk pengantin..hadoi...dah pakai cantik2 kena duduk dapur potong bawang...TIDAK......!! saya benci bawang..busuk la jadinya...nak buat macam mana??...terpaksa spray perfume banyak2..nasib baik perfume ni eau de parfum...kuat sikit baunya....tahan la sikit..terima kasih sangat2 siapa yang dah belikan saya perfume itu.....saya hargainya di saat bawang melekat di pakaian saya..siap sudah hidang ..~ikan tiga rasa ~telur emas (agaknya la...tak taw nak bagi nama apa)..~ayam golek..ambil kat abang yang bakar ayam tu je hehe) ~salad buah aku..~udang masak pe ntah ~satu lagi hidangan aku tak taw nama hehe..dalam pukul 1.30 p.m....pangantin sampai...tak de bersanding..hanya makan beradap...best gak tu...teringin duduk sebelah kerusi pengantin..sebelah pun ok la...tak layak lagi duduk kat kerusi tu..dengan tak semenanya aku dipaksa melayan pengantin...muka menahan malu..di gelak oleh abang cameraman dan abang pengapit (nasib baik senyuman dia orang manis)..abang pengapit nasib baik anda kawan abang sepupu saya...kalau tak...tak tahu apa nasib anda hahaha..serious aku penat...last2 aku layan si baby gula2 kapas...jaga baby tu lagi best...tapi malu...gambar aku di curi oleh cik abang cameraman...dusshhh....jangan kau berani cuci gambar yang memalukan itu hahaha..bila tibanya waktu petang aku orang paling bahagia sebab dapat balik ...tiba2 aku terdengar seorang budak cakap pasal aku..."abg cameraman tu BOYFRIEND a.k.a PAKWE akak tati..."...hadoi..dah la dia cakap depan mak, makcik, akak, sepupu aku yang lain.....MALU......!!..geram aku budak tu....duusssshhh dapat kau ...kena cium ek, bukan tumbuk hahaha...baru kau tahu akak kau ni macam mana hahaha... adik2, abg 2 dah kahwin la......tunggu akak balik lagi sekali tahu la nasib kau wahai adik ku...petang tu balik Chembong..niat nak balik selangor tangguh dulu sebab dah petang sangat...hujan pula tu...tunggu la sampai esok
...............................................
.......................

last day...21st NOVEMBER 2011..pagi2 bangun siap cepat2 sebab nak tangok baby gula2 kapas..turun bawah dia dah bangun...dia bangun awal dari aku taw..makcik aku bersiap nak hantar Wan check darah..kita orang pun balik pukul 11.30 sempat la main dengan si gula2 kapas..aku ajar gula2 kapas yang tak reti jalan tu menari...nasib baik kau enjoy haha..pagi tu dengan niat membuli budak kecil abang gula2 kapas hahahahaha..aku ni baik...aku buli pun suruh dia kemas rumah dia je..nasib aku bagi arahan dia dengar...hahaha ni la untung ada budak2 suka..terima kasih adik sebab tak marah akak buli adik hahaha..tiba2 pengantin sampai....akak tu sporting..kita orang tak alim sangat kak..short2 pun pakai...harap akak tak ambil kisah hehehe..tiba pukul 11.30 siap2 nak balik....bubye rumah mokcik den..bubye wan...bubye makcik..bubye abang ku tersayang (dia balik johor..kita orang balik selangor)..bubye Mr.amin..(terima kasih sebab kemas rumah)..bubye Miss Yaya (dia tidur masa aku balik...sian budak kecil tu)..bubye gula2 kapas....bubye sweet couple..makcik n pakcik den lagi satu..bubye Mr.kimi (budak sweet..suap akak makan).....bubye kucing2..otw balik aku tidur...my job bila naik kereta hahaha..nak dekat sampai Nilai aku terjaga....mak aku nak pergi shopping..benda paling aku tak suka!!...pergi la tempat lain...Nilai tu panas..berhenti makan..makanan memang tak sodap...!!...tak mahu makan kat situ dah...sumpah...!!..otw nak keluar sesat jalan...terpaksa U-turn balik hahaha...then continue job tak berbayar tu..lewat sikit sampai....sampai2 mula la kerja aku....check surat....check fb...check blog hahaha.....assalammualaikum
(^^,)v


kampung?? Negeri sembilan sudah

salam siang....salam petang hehehe..alhamdulillah hari ni selamat sampai balik ke selangor home sweet home (^^,)...aku rindukan bantal busuk ku...rindu kn mr.spongebob ku..rindu kat akak ku yang kena tinggal...rindu kat pokok ceri..rindu kat pondok usang...rindu kat orang selangor..rindu juga dekat semuanya hehe..berapa hari aku meninggalkan selangor..menuju ke negeri sembilan hehehe..waahhh n9?? kampung ku...gila rindu....!! lepas ni tak dapat balik dah.....sedih (-_-).......first day....!!! otw ke chembong,...??? kat mana?? negeri sembilan la tu....rumah makcik ku..bertolak dari rumah lebih kurang pukul 10..sampai dalam pukul 1....lebih kurang 3 jam je...dekat kn?? tak de gambar yang aku snap..kerja ku tidur dalam kereta..penat...!! menangtuk...!!..aku terjaga time nak simpang nak masuk rumah my makcik huhu..kami 4 dara menaiki kereta a____a...4 dara?? mama tercinta...kakak dan adik ku tersayang...dan saya si budak hingusan =)..sampai2, kerja aku makan...orang dah siap masak untuk kita..pe lagi makan la...dah berapa hari aku tak makan...lepas tu kemas2 barang..dalam pukul 4 bertolak pergi rumah makcik yang sorang lagi...lebih kurang setengah jam je dah sampai..tapi kalau aku bawa confirm lebih sejam hahaha (saya baru belajar)..sampai2 kena buat kerja....kerja pe?? cuci telur...mahu di kukus...adoi, penat...!!.nanti aku kawin aku nak sepupu aku yang cuci telur lak hahaha..1000 biji tu...hadoi, tak ada banyak lagi ke??..aku dah tak larat pukul 9 lebih malam siap buat semuanya (tak semua la)..dalam pukul 10 otw balik chembong..sampai2 kerja aku tidur...mesej2 semua aku tak larat nak layan dah....Zzzzzzz.....~tidur~
second day???  second day???   aku bangun lambat sikit 6.45 a.m...bangun2 cepat2 mandi then pergi solat..dah selesai turun bawah cari..sarapan hehe..Ooppss sebelum tu aku cari baby comel dulu..tengok dia buat apa..rupanya tengok tv..sambil di layan akak aku dan akak dia..suka tengok muka baby tu....putih macam gula2 kapas...busuk sikit sebab tak mandi lagi hehe ...lepas tu aku kacau budak2 a.k.a my cousin huhu...padan muka....dapat akak sepupu yang gila camni haha...nasib baik korang layan je kepala akak ni hahaha....lepas tu baru pergi makan..habis makan siap2 pergi rumah makcik....pukul 9 lebih dah bertolak...tapi tak terus pergi rumah makcik ku...menyimpang ke rumah usang wan ku...kesian...dah kotor...buruk...banyak rosak...rindu dengan rumah tu..banyak memory...dari aku kecil sampai la sekarang ni...benda pertama yang aku nampak dekat rumah tu..pokok rambutan...!! mengidam nak makan rambutan...tengok kat tepi jalan je dapat..tapi tu rumah orang punya kesian kat aku hehe.....rambutan....rambutan!!..tapi dapat sikit je...susah nak kait..lak...tinggi sangat lorh...akak aku mengait ....aku mengutip..tapi malang kat orang yang mengutip...di timpa buah rambutan..lebam badan aku....kepala de 1 benjol hohoho..di sebab kan aku mengidam...akak aku sanggup panjat pokok rambutan tu..tapi bukan pokok yang besar tu la...pokok kecil je...wan aku enjoy lak tengok cucu dia memanjat hahaha...terbaik la wan...sayang wan hehe..dah dapat banyak aku pun rasa nak blah..teruskan perjalan yang tak sampai 5 minit tu ke rumah makcik tersayang..sampai2 benda pertama yang..mak aku suruh buat.....cuci telur lagi..hadoi...aku tak rela...maw lari...!! tapi di halang...terpaksa la basuh juga..lepas tu aku cengkelat...makcik aku suruh bawa kereta dia pergi ambil susu gula2 kapas sebab tertinggal..aku pun pergi la bawa sepupu yang mulut bising...salah ke aku bawa kereta slow?? ...baru selamat hahaha............aku tunggu time makan lunch..perut lapar...sarapan makan roti canai..benda yang aku tak berapa suka...petang lari ....konon2 pergi tolong kemas bilik pengantin la haha..pastu makcik aku ajak pergi tampin....cari bunga untuk bilik bujang yang dah tak bujang sekarang ni..senang je bilik lelaki....letak simple2 je...kalau perempuan semua barang nak di tukar ish3 membazir..sampai la waktu malam...malam aku buat apa ek?? tak ingat....dalam pukul 9 lebih ...bertolak la balik semula ke Chembong dan pe lagi kerja aku? tidur.....................  

Wednesday, November 16, 2011

gembira?? sedih?? apa??

salam sayang untuk orang2 yang aku sayang hehe
.................
.........
okeyh, hati kembali tenang
alhamdulillah surat BJT tu dah sampai kat dia orang
tapi hati aku ni je masih berbelah bagi
sama ada nak pergi politeknik tu atau pun tak??
masih fikir aku boleh bawa tak kos 2???
bila time datang nya blur aku confirm aku tak boleh bawa
hahaha
okeyh, nak menangis!!
mak dengan akak cakap kalau rasa tak yakin tak yah terima
tapi 50%hati aku mengatakan YAKIN
lagi 50% bercanggah......TAK YAKIN
..................
.........
tak pe la, aku tunggu lepas seminggu
sementara menunggu tawaran lain
doa kan pintu hati aku terbuka
untuk memilih jalan yang betul hehe
(bukan terbuka untuk mencari kekasih hati)

Monday, November 14, 2011

Sun Ye - Il Wol Ji Ga ♥

nak nangis dengar lagu ni
layan sebentar
untuk si dia
lagu ni khas untuk anda
v(^^,)
,

aku rasa nak marah....!!!!!!!!

abang posmen tak buat kerja...!!
surat aku tak sampai kat sana lagi...
setiap sejam aku check dah sampai ke belum...!!
tapi hampa... (-_-)
sedih....!!
.............................
...............
ish dah duit mak aku habis
photostat = rm2
duit minyak = rm5 (lebih kurang la hehe)
sampul surat = rm2
setem = rm4
print = rm1.60
tak campur lagi duit yang lain2 tu
kalau orang sana tak dapat gak surat tu
memang membazir...!!
aku bakar pejabat pos tu...dengan abang2 handsome tu aku bakar...!!!

memory in 1999 ~part 3

pertandingan menari
aku terpilih sebab tak cukup orang 
lagi pun cikgu nak leader dia orang yang tinggi2
di sebabkan aku dulu agak tinggi dari budak2 lain..
tu la cikgu suruh aku masuk
seminggu kot aku berlatih semua
hingga tiba hari pertandingan...
time tu buat dekat dewan mana entah
ha...lupa bagi taw!!
aku menari si bunga dan si lebah
si bunga tu siapa lagi kalau bukan aku?? hehe
anak2 bunga yang lain kecil je....
maksud aku rendah!!
si lebah ku itu perempuan dari tadika belakang tadika aku hehe
mula2 ingatkan laki rupanya perempuan
patut la cikgu bagi pegang2 tangan peluk2 lagi lak tu ish3
suka!! hehe
cikgu bagi aku pakai skirt
tonggeng2 nampak underware hehe
tadika lain kai tudung, kai baju kurung tapi aku tak
nasib baik aku comel masa tu
kaki bersih lagi..
(sekarang bersih gak tapi disebabkan chicken pox tu de la 2 3 parut hehe)
dushh tak ada kaitan dengan cerita
ok continue.....
masa menari mata aku melilau mencari kekasih aku
datang ke tak??
mencari dan terus mencari
akhirnya aku temui mak dengan abah dekat barisan belakang sekali
hehe cantik mak aku
masa menari aku tersenyum kambing
nasib baik tak lupa step..kalau tak malu je hehe
dah habis....pergi kat belakang tukar baju
siap2 nak ambil hadiah
time tu dapat nombor berapa entah
aku tak ambil tahu pun
yang aku tahu kekasih hati aku datang
aku pergi ambil hadiah....masa tu dapat mainan
dah dapat terus ajak kekasih aku balik
balik la tanpa makan dan minum
kesian kekasih aku tak dapat makan...ish
jahat anak manja abah ni
.......................

..............
tapi pape pun aku sayang kekasih aku
aku cintakan dia orang
tak ada siapa dapat ganti dia orang
i love u mak...!!
 i love u abah...!!
only u...mummy ..daddy
v(^_^)

memory 1999 ~part 2

ingat lagi pertandingan mewarna dekat
Bank Pertanian (sekarang Agro Bank ek)
ada berapa tadika entah masa tu
ramai gak la...
penuh satu bank
aku duduk tepi, dekat2 dengan tempat yang ibu bapa tak boleh masuk tu
senang tengok muka mak dengan cikgu
lagi senang kalau colour patah nanti cikgu dengan mak tolong asahkan hehe
anak manja..!!
(time tu tak ada adik lagi ek)
duduk kat tepi tu dengar arahan cikgu je
orang yang bagi ucapan tu aku buat bodoh je haha
tettttt tiba pertandingan mewarna
cikgu cakap colour cantik2 nanti dapat hadiah no 1
wahh aku pun pe lagi, bersemangat nak dapat hadiah
hadiah punya pasal aku buat yang terbaik hehe
cikgu yang duduk kat tepi tu tolong aku colour kan gak
best cikgu ni....terbaik!! hehe
sampai tamat sudah masa mewarna
aku bagi dekat orang yang kutip2 paper tu dengan tersenyum bangga hahaha
orang yang kutip paper tu handsome juga
cair sebentar (^^,)
~masa berlalu~
setelah sekian lama menunggu keputusan pemenang
akhirnya orang tu umum kan juga
hehe hati ku dup dap dup dap
dia bagi yang dapat saguhati dulu
aku menunggu juga nama aku keluar
tapi hampa (-_-)
okeyh lepas tu dia umum kan pula pemenang no 3 2 1
no 3 budak lelaki

no 2 budak perempuan
aku dah nak menangis time tu sebab tak dapat hadiah
dah siap pergi kat mak peluk menangis ajak mak balik
hahaha
tiba2 pemenang tempat pertama
NUR IZZATI BINTI AMIR HAMZAH
dari
TADIKA KEMAS BUNGA pe ntah...<pelupa>
hahaha
yey aku menang
pergi2 sambil cover nangis
yeyey dapat hadiah...!!
suka2 senyum sampai ke telinga
cikgu aku lagi bangga
ni la murid kesayangan cikgu <time tadika je la>
hehe sayang cikgu walaupun cikgu dah tua sekarang
v(^_^)
...................

..........

memory 1999

salam semua
umm kenapa aku nak ingat balik memory 1999 tu??
haha aku pun tak tahu
tiba2 dia keluar sendiri dalam kepala ni
hehe v(^^,)
...............
........
tahun 1999??
time aku tadika...zaman kecil2 lagi
muka pun cute lagi...tak de cela...
tak de kotoran
sebab tu pipi aku jadi mangsa ciuman........
ciuman kasih sayang
bahagia masa tu
dulu awal2 pagi dah bangun...siap2 nak pergi tadika
abah tersayang hantar naik motor
best...!! sebab duduk depan
time tu motor apa ek?? aku tak berapa nak ingat
yang pasti bukan motor yang biasa2 yang tak de bakul kat depan tu ek?? hehe
(sekarang motor tu dah kena jual)
tadika dekat je
..........................
.......
time otw pergi tadika
aku sempat mengusha sorang mamat
jiran yang sebaya dengan aku
time tu dia handsome (kecil2 dah gatal haha)
tak de la, dia baik...time aku nak pergi tadika je
mesti dia orang yang first bagi flying kiss kat aku
siap babai2 lagi tu hehehe
(malu ada abah hehe)
......................
aku suka pergi tadika....
cikgu baik
kalau pertandingan apa2 mesti nama aku yang dia list kan dulu
macam pertandingan mewarna, menari
hahaha aq menari??

best....best....best
v(^^,)


Sunday, November 13, 2011

hatiku berbicara 5 ♥

hati....hati....hati
nak nangis

....


orang tanya "dah berapa hari tak makan??"
aku jawab "ada la kot dalam 2 3 hari"
orang tanya lagi "kenapa tak makan??"
  aku jawab lagi "tak de selera"
jawapan sebenar kat dalam hati
"aku rindu kat arwah abah..ish tak habis2 menanya....suka hati aku la perut aku"
.............
tak sedap hati
rasa bersalah kat abah
anak abah dah berubah
kalau abah ada mesti aku lagi sedih dengan pe yang aku dah wat
kenapa kita tak boleh undurkan masa??
......
kalau boleh undur masa balik
aku taknak couple dengan kau wahai kaum adam
aku tak nak mengenali kau juga kaum adam
biarlah hidup aku terbatas
tak melihat dunia luar
tak mengetahui apa yang ada di dunia luar
.........
sungguh jahat anak abah ni...!!
rindu kat abah, nak peluk abah, nk cium tangan abah
nak keluar dengan abah
nak abah je....!!!




renung2kan (^_^)

asal ntah ada budak nak marah kat aku
..........................
...............
aku tak suruh pun ko baca blog aku!
kalau betul tak puas hati sangat cakap depan2
jangan la sampai nak buruk kan aku kat belakang
aku tak kacau hidup korang dah cukup bagus

aku tak perasan diri aku bagus..........!!
aku tak perasan diri aku cun or apa pun........!!
aku tak perasan ramai jantan suka kat aku........!!
aku tahu aku perempuan hina
tak setaraf dengan korang
korang caci maki aku kat belakang
korang pun perempuan

jangan fikir korang je ada perasaan
jangan fikir aku nak menangis sebab ni la
ni blog aku
itu hak aku nak tulis apa pun
korang tak payah nak salah anggap dengan pe yang aku tulis
aku tulis semua ni tak ada kena mengena dengan korang
tak ada aku nak buruk2 kan korang
tak payah nak terasa sangat la
tak payah nak buang masa marah2 dekat aku
tak payah nak menangis sangat sebab lelaki
lagi pun aku tak harap apa2 pun kat ex aku 2
korang nak dia sangat amik la
aku tahu dia baik sebab tu dia tak layak dengan aku
....

aku tak minta pun dia dekat dengan aku
aku tak minta pun dia sayang kat aku
kalau korang nak sangat dia
amik la..
paksa dia hilang kan sayang dia tu dekat aku!!

Saturday, November 12, 2011

hatiku berbicara 4 ♥

si dia
maafkan saya
saya tak dapat bawa awak g mana2
saya demam
tapi awk tak rasa panasnya kan?
tu la yang pelik kat saya ni
masa dengan awak tadi saya dah rasa sakit kepala
rasa nak muntah pun ada
cover2 tak nak awak perasan
......................
...........
sori sebab buat awak bosan datang sini
mesti awak marah saya kan sebab benda 2??
tengok muka pun dah taw
............

tapi pape pun
saya pegang janji awak tadi
bubye v(^^,)

mownink...mownink (^^,)

mownink.. (^^,)
umm masih lagi menangtuk
pagi2 masa best2 tido terkejut dengar bunyi msj dari dia
orang lain dah bangun aku tido lagi ish3
si dia ni pun satu...lau msj tu bagi la salam dulu
.....
alang2 dah bangun baik online
sementara tunggu hujan berhenti
hahaha
si dia nak datang, kesian lak hujan
.....
hari ni
ada sorang mamat ajak keluar..kalau setakat keluar pusing2
aku tak nak..!!
duduk kat rumah lagi best r
dah la kau ajak aku keluar naik motor dengan ko
makin terbakar kulit aku yang sedia terbakar ni
(maaf ye, abg sy ada kat rumah)
.....
hari ni nak continue menge"pink" dan meng"purple" kan blog aku
aku tak suka pink....!!
kenapa colour pink gak aku pilih???
hahaha
tak pe la..hentam saja la

i love purple...not pink....!!
haha v(^_^)


Friday, November 11, 2011

happy keluar lagu balik (^_^)

okeyh
dah jumpa my lagu haha
..

maklum la hari tu orang lain yang buatkan
i xtaw pape
yang i taw ada lagu
and jadi gelabah sebab tangan ni gatal mendelete lagu2 tersebut
..

ish3 ni la anak mak and abah saya
yang ni i buat sendiri
tak minta tolong sape2 pun ek
sampai sakit2 kepala fikir benda ni hahaha
demam2 pun sempat lagi buat
..

nasib baik mak xde kat rumah
lau tak mesti kena marah sebab online 1440minit
..

demam2 best makan aiskrim
lagi2 lau free
nasib baik aiskrim mak beli ni sedap
..

layan aiskrim sambil2 baca blog sendiri haha
korang tak nak baca...biar la aku baca sendiri
lalalala v(^_^)


i'm coming dear :)


akhirnya...
lega lepas mak tersayang tak lagi bising
sebab cik eza tak hantar2 surat tawaran 2 hehe
cik eza pun tak tahu cik eza rela atau tak menghantar surat tawaran poli 2
hahaha
insyaallah saya merelakan :)
to;
senior2 
hye2
im coming
and
to;
senior2

sila beri tunjuk ajar hahaha
borang pun tak isi lagi
 ade hati kau berangan post cam ni kat blog kau cik eza oit..!!
saya masih menunggu tawaran photography itu
lamanya menunggu.....cepat la kau tiba
hati ku dup dap 24 jam nonstop hehe
cepat la...lambat gilo...!!
waiting,.....waiting :)

sy gatal...kui kui kui :)

blog saya jadi sunyi sepi
disebabkan kegatalan tangan men'delete' benda yang tak patut di delete
takpe2 i try cari balik link dia ek (saya nyanyuk)
but
i still love my baby blog
ikut suka hati aku nak tulis apa pun
yang tak suka 2 di persilakan nyahhh dari blog aku
waahhh
jahatnya aku menghalau hahaha
okeyh time tok happy2


disebabkan saya sedih hari ini
bear boboy ni dah bertukar jadi bear gegirl
thnx my sis
belikan pin reben tok acik hehe

Tuesday, November 8, 2011

pk.....pk....pk hahaha


program??

......
poli??

politeknik sultan idris shah, sabak bernam
.....
status penerimaan??
..........XXXXXX.........
....
waaahhh rumit, t aq pk balik nak hantar atau x?? haha
nk dekat seminggu aku pk
tak de jawapan aku kuar kan
hohoho
nampak sangat aku ni malas
cheeeessee...pemalas haha
anak sape xtaw...
"mak2, sy tunggu tawaran photography 2...jgn mrh2 ek"
fuhhhh bia aty mak lembut
amin... ~ (^^,)



Monday, November 7, 2011

camat ali laye aidiladha =)

first time raya tanpa abah
selalu pagi2 dengar abah takbir
nasib baik ada rakaman yang abah buat
dapat gak dengar lepas rindu
pagi2 subuh dengar mak pasang terus terjaga
terkejutnye pasal
ingatkan abah
waahhh sedihnya...kesian kat aku..tidur terganggu
sob..sob :(
sape dengar mesti nangis hehe
~kesian dekat anak yatim ni~
v(^^,)
~alfatihah to baba...i lap u baba~
...
lembu ni comel...aku bagi korang buat korban
amik r..copy n paste ye
takyah malu2 ..
murah hati aku bagi free ni
hehehe











Friday, November 4, 2011

Birthday candle...

happy birthday to me
 
 
 
 can i have this kind of birthday candle on my birthday cake?? ^^,

Wednesday, October 19, 2011

hatiku berbicara 3 ♥

hahahahaha
hehehehehe
hihihihihi
hohohohoho
huhuhuhuhu
saya
sangat-sangat
dan
teramat-amat
dan
terlebih-lebih
happy
dan
gembira
dan
suka
dan
nak gelak
banyak-banyak
hahahahaha hehehehehe hihihihihi hohohohoho huhuhuhuhu 

Monday, October 17, 2011

hatiku berbicara 2 ♥

aku nak tulis pe je sampai aku rasa tenang
sampai aku rasa dia dah tak de dalam diri aku
sampai aku lupa kan dia
lupa...!!
ye, pilihan terbaik
mcm BoboiBoy ..terbaik hahaha
Eee kalaulah DORAEMON ada
aku nak terbang..guna telekopter hehe (xtaw eja)
tak pun 
aku nak dia bawa aku g tempat yang tenang
tempat yang hanya ada aku, ley buat rumah sendiri
macam Nobita dia buat rumah sendiri hehe
cantik woo.. dalam pun lengkap barang2 dalam rumah
tak payah fikir lagi nak beli barang pe kan3?? hehe
tak pun kalaulah DORAEMON ada
aku nak minta dia bawa aku g masa depan
nak tengok sape husband aku..
handsome ke x? (ish rupa x penting)
kaya ke x? (hehe ni penting, bukan mata duitan ek)
baik atau jahat? (manalah taw kalau2 dia kaki pukul ke, habis badan aku)
beriman tau tak? 
(hah, 2 penting, nanti anak2 aku tanya kat ayah dia makna solat semua kan ke susah 2?)
 ha, lagi 1..aku nak suruh DORAEMON
bawa aku jumpa mak mertua
mana lah taw kot2 mak mertua aku 2 kaki dera ke
maklum la aku ni tak reti masak
kalau setakat masak sayur lepas la 
(hehe hari2 telan sayur..nanti laki aku jadi popeye)
 yey...laki aku popeye 
 senang..tak masak hehehe
okeyh..tak nak mengarut dah
nak layan cite cartoon...bubye 


Sunday, October 16, 2011

kau pergi jua

hari ni hari ahad kan? 
agak nya dah 3 hari hati aku tak tenang
ya Allah tiap malam ada saja airmata yang akan gugur
gugur kerana merindui arwah abah
gugur kerana si dia
astaghfirullahalazim
nak menyesal pun tak guna
dulu aku yang ambil keputusan untuk membiarkan dia masuk dalam hati aku
sekarang aku kena terima hakikat yang dia terpaksa keluar dari hati aku setelah
2 tahun 5 bulan dan 22 hari
dia berada di hati ini
aku terpaksa melepaskan dia untuk orang lain tak pe aku rela undur diri
seperti yang dia kata
"kalau kita ada jodoh, kita tetap bersama"
insyaallah 
 alhamdulillah setakat ni aku tak pernah lagi merampas benda yang
bukan milik aku.. bagi aku walaupun orang itu hanya 
ber'couple' kita tetap tak de hak untuk hancurkan hubungan dia orang
 aku tak nak buat semua itu, biarlah orang lain yang buat kat aku
aku redha.. 
walaupun hati perempuan ini tak sekuat mana untuk mengatasi semua tu
aku harap sangat kekuatan datang dalam diri aku
kalau lah kau baca ni
aku minta maaf sangat2..aku tak salahkan kau sebab hadir dalam hidup aku
terima kasih bagi aku kekuatan selama ni
terima kasih bagi aku kasih sayang
terima kasih sudi menerima aku dulu
terima kasih jadi tempat aku luahkan perasaan aku
terima kasih gak sebab kau dah merubah diri aku
walaupun kau dah pergi
namun hati ku tetap ada kau
hati ku masih lagi sayang dan cintakan kau
walaupun cinta dan sayang aku kat kau tak seperti dulu
 salam sayang dari aku
~gadis yg x ckup sifat =)~ 



banana phone....ring ring ring ring =) ♥

Ding-a-ling-ling-ling-ling-ling-ling-ling!
Boo-ba-doo-ba-doop! Boo-ba-doo-ba-doop!

Ring ring ring ring ring ring ring Banana phone Ring ring ring ring ring ring ring Banana phone
I've got this feeling, so appealing for us to get together and sing. Sing!

Ring ring ring ring ring ring ring banana phone Ding dong ding dong ding dong ding donana phone
It grows in bunches, I've got my hunches It's the best! Beats the rest!
Cellular, modular, interactivodular
Ring ring ring ring ring ring ring banana phone Boop-boo-ba-doo-ba-doop!
Ping pong ping pong ping pong ping panana phone
It's no baloney, it ain't a p(h)on My cellular bananular phone!

Don't need quarters, don't need dimes, to call a friend of mine!
Don't need computer or TV, to have a real good time!
I'll call for pizza. I'll call my cat I'll call the white house, have a chat!
I'll place a call around the world, operator get me Beijing-jing-jing-jing!
(Soprano Sax Solo)Yeah!
Play that thing! (Piano Solo)
Whooo Hooo!
Ring ring ring ring ring ring ring Banana phone
Boop-boo-ba-doo-ba-doop
Ying yang ying yang ying yang ying yonana phone
It's a real live mama and papa phone,
a brother and sister and a dogaphone,
a grandpa phone and a grammophone too! Oh yeah!
My cellular, bananular phone!

Banana phone, ring ring ring (It's a phone with a peel!)
Banana phone, ring ring ring (Now you can have your phone and eat it too!)
Banana phone, ring ring ring (This song drives me bananas!)
Banana phone, ring ring ring
Boo-ba-doo-ba-doop-doop-doop!

Saturday, October 15, 2011

layan novel ni pulak



 Dia bukan lelaki yang terbaik, dia sendiri mengakuinya namun entah mengapa Dia Yang Maha Kuasa sudi juga menganugerahkannya isteri semulia dan sesempurna Alishah. Sungguh dia bahagia didampingi bidadari dunia itu. Cintanya mendalam bersama janji setia hanya mahu bersama si dia hingga hujung nyawa namun takdir Tuhan siapalah yang tahu. Cintanya diuji dengan kehadiran insan ketiga yang langsung tidak pernah mendapat cintanya. Ya Allah Ya Rabb, dugaan apakah ini?

Isha, Walau apa pun yang terjadi, cinta abang hanya untuk sayang. Ampunkan abang kerana menduakanmu. Sesungguhnya manusia cuma mampu merancang, Dia jualah menentukan segalanya.

Sofea, Hadirmu bukan pintaku. Tolonglah, jelaskanlah segalanya padaku, mengapa kau sanggup memburu cintaku walau kita tidak pernah saling mengenal. Siapa aku sebenarnya padamu?








hatiku berbicara

hatiku kuat mengatakan
aku merindui mr.bear



hehe baru ko taw aq gila rindu kat ko mcm ne
=) 

setia

Hari berganti bulan 
Bulan berganti tahun 
Waktu demi waktu berlalu 
Namun kau tak pernah berubah 
Seperti saat pertama kita bertemu

 
 
Masih ingatkah saat pertama ku kecup keningmu 
Terucap janji sehidup semati kita bersama
 


Bersama dalam suka dan duka 
Bersama dalam tangis dan tawa 
Bersama dalam susah dan senang 
Bersama melangkah seiring sejalan 
Sampai hari ini ku masih setia

 
 
Tada hitori Ana tarake suto

 
 
Masih ingatkah saat pertama kau kecup keningku 
Terucap janji sehidup semati
 
Masih ingatkah saat pertama ku kecup keningmu 
Terucap janji sehidup semati kita bersama 
 
 
tapi setiakah kau seperti lagu tu?
aku masih mencari kebenaran
tolong aku...!! 
 



Tuesday, September 13, 2011

nothing................

10 hari sebelum genap 2 tahun 6 bulan
secara rasmi aku tak de pape dgn dia
tapi dia anggap aku kawan...
aku tak boleh, susah nak terima
betapa sakit hati ini
dia cakap tak nak aku sedih
tapi dia buat cam 2 lagi membuatkan aku bertambah sedih
aku ingat dengan adanya dia dalam hidup aku
boleh aku ubat rindu aku kat arwah abah
tapi dia lak nak pergi dari hidup aku
aku dah tak de sape2
xde tempat nak mengadu
dia cakap dia bz, tak de masa dengan aku
aku tak kisah, bila2 dia free dia contact la aku
susah sangat ke?
aku x minta pape pn kat dia
aku cuma minta dia ada dalam hati aku 24 jam
 betul la mak cakap..dia takkan lama dengan aku lepas dia buka mata
 sekarang semuanya terbukti
ya allah, knp hamba mu ni bodoh sangat!
bodoh menangis sebab dia
tambah lagi dengan benda yang memalukan

orang dah tak suka kita x boleh paksa
 bodoh nya...!!
kenapa aku boleh terima lelaki sedangkan aku taw akhirnya hati aku dipermainkan.
abah, anak abah ni bodoh sangat..........!!!!!